cpp2018 – despre Terapia de Integrare a experientei psihedelice

cpp2018 – despre Terapia de Integrare a experientei psihedelice

cpp2018 – despre Terapia de Integrare a experientei psihedelice 150 150 gabi

Marc Aixala este psihoterapeut cu formare in Psihoterapie integrativa si studii de Master in Terapie Strategica. Marc s-a format in utilizarea terapeutica a Starilor de constiinta extinsa/modificata (Non Ordinary States of Consciousness) si in Psihoterapie cu MDMA pentru PTSD. De asemenea, este membru al grupului de formatori din cadrul Grof Transpersonal Training oferind ateliere de formare in Respiratie holotropica.

Este unul din pionierii Psihoterapiei de integrare a experientelor psihedelice oferind suport atat in cadru privat, in Barcelona, dar si in cadrul ICEERS (International Center for Ethnobotanical Education, Research and Service).

Prezentarea sa de la cpp2018 este o valoroasa expunere a unui caz clinic din experienta sa.

Marc Aixalà: Integration of a Difficult Psilocybin Experience in a Clinical Trial. A Case Study

 

Elisabateth Nielson este psiholog clinician si psihoterapeut in New York, SUA. Cercetarile sale desfasurate la New York School of Medicine s-au axat pe studiul elementelor psihoterpeutice care pot ajuta pacientii sa integreze experientele psihedelice astfel incat sa obtina beneficii clinice.

E. Nielson are formare in terapii care si-au demonstrat eficienta in tratamentul adictiilor (evidence based) precum Interviul motivational sau interventii de Harm reduction. Are studii post doctorale de Psihoterapie psihodinamica la Adelphi University si este trainer in Psihoterapie de Integrare si Harm reduction la Center for Optimal Living.

In prezentarea sa de la Stockholm ne face o trecere in revista a rezultatelor sale privind utilizarea Psilocibinei in psihoterapie pentru Dependenta de alcool si a MDMA in psihoterapie pentru Tulburarea de stres post-traumatic.

Doua studii foarte interesante ale Dr. Nielson sunt, pe de-o parte cel in care a intervievat psihoterapeuti ce utilizeaza substante psihedelice precum LSD, psilocibina sau cannabis in munca lor si, pe de alta parte, cel in care face o incursiune istorica a utilizarii LSD in procesele de formare ale psihoterapeutilor.

Psihoterapia de integrare a experientelor psihedelice, ca parte integranta a Psihoterapiei psihedelice, este o modalitate psihoterapeutica ce apare ca necesitate odata cu renasterea utilizarii substantelor psihedelice in medicina actuala. Este la inceput si cred ca va cunoaste o dezvoltare bogata in viitor.

Elisabateth Nielson ne arata mugurii acestui demers….

Elizabeth Nielson: Do No Harm by Omission – The Need for Psychedelic Integration in Clinical Settings

 

 

Maxime multumiri Swedish Network for Psychedelic Science (Nätverket för Psykedelisk Vetenskap). Toate prezentarile de la cpp2018 pot fi vazute pe canalul de youtube al Nätverket för Psykedelisk Vetenskap.

 

GC